Adventi koszorú gyertyái a zsebbe. Van még lentebb?

Vasárnap elkezdődött a 2016-os év adventi időszaka. Annak rendje és módja szerint minden településen, így Szihalmon is kikerültek az időszakra jellemző adventi koszorúk. Egy részük meg is maradt másnapig. De csak egy részük. 

A település egyik civil egyesülete, a SZIMOBE által készített adventi koszorút a helyi Művelődési Ház előtti térre helyezték el, és vasárnap meg is gyújtotta az első gyertyát a polgármester. A mozgáskorlátozottak és barátaik által kézzel készített adventi szimbólum nem egész egy napot bírt ki sértetlenül. Ugyanis a hétfőre virradó éjszaka ismeretlen tettes vagy tettesek mind a négy gyertyát eltulajdonították a koszorúról, és hungarocellel pótolták azokat. Felmerül az emberben a kérdés: ez gyermeteg poén volna néhány éppen arra bandázó helyi vagy szomszédos falusi fiatatól? Vagy esetleg tudatos és szándékos rongálás felnőttek részéről? Mert akkor igen nagy lehet a baj! 

A tettesek megkerítése érdekében Bóta József polgármester 20.000 Ft nyomravezetői díjat tűzött ki. Az illetékesek elmondása alapján a helyi térfigyelő rendszer felvételei kiértékelés alatt vannak. Valószínűleg felismerhetőek lesznek általuk a tettesek, hiszen a legutóbbi helyi újság lapjain a polgármester leírta, az új térfigyelő rendszer, ami beüzemelésre került, már "éjjel is lát". Reméljük valóban sikerül megkeríteni a tetteseket a kamerák segítségével. Ha bárki információval tud szolgálni az esettel kapcsolatban akkor forduljon az Önkormányzathoz az ügyben.