Amazon börtönőr nő - szétverte támadóját

A 16 éves kamasz azt gondolhatta, könnyű dolga lesz az osztrák börtön női őrével, de nagyot tévedett.

Az agresszív fiatal egyike volt annak a három afgán menekültkérőnek, akiket egy 21 éves osztrák egyetemista brutális megerőszakolása miatt tartóztattak el két hete – írta a The Local osztrák kiadása. Az osztrák büntetés-végrehajtás nem árult el részleteket a börtönben történt támadásról, így azt sem közölték, hogy a 16 éves fiú miért esett neki a börtönőrnek. Csak annyit erősítettek meg, hogy a nőnek sikerült ártalmatlanná tennie a rabot.

Az osztrák sajtóban megjelent beszámolók szerint a harcművészetekben jártas börtönőrnek sikerült levernie a fiút, akit a földre vitt és lefogott, amíg kollégái a segítségére siettek. A rabot utána a kollégái visszavitték a cellájába. A meg nem nevezett fiatal a támadás miatt újabb vádemelésekre számíthat, és egy szigorúbban őrzött börtönbe szállították át. 

A 16 éves fiatal két társával együtt a bécsi Praterstern vasút- és metrótállomás egyik nyilvános vécéjében esett neki a 21 éves lánynak, akit lefogtak és megerőszakoltak. Nem sokkal később a közelben mindhármukat elfogta a rendőrség, ami nagy erőkkel vonult ki a tettesek kézre kerítésére. Eleinte tagadták tettüket, de később mindannyian beismerő vallomást tettek.

Forrás: 24.hu