Egy igazi versenyző

obeoth képe
Print Friendly, PDF & Email

Nemrégiben felkerestem Deák Olivért, aki a környéken egyetlenként űzi magasabb szinten a gokart sportot. Azt kértem tőle, hogy meséljen magáról. Igen fiatal versenyzőről van szó, hiszen mindössze 12 éves, de már sok nagy eredménnyel büszkélkedhet.

Olivér a következőket mondta magáról: "Deák Olivérnek hívnak, májusban leszek 13 éves. Szihalmon élek a családommal. Kiskorom óta vonz az autó-motor sport világa. Imádom az F1-et. Kb. 4-5 évesen édesapám motorozni tanított. Gokartban először kb. 6 évesen ültem. Az első gokart táborban 2010-ben vettem részt, majd 2011-ben és 2012-ben. Nagyszüleim Százhalombattán laknak és ott található a Battaring. Amikor tehettük kijártunk oda. A tavalyi év nyarán ismét megrendezték a Battaringen a gokart tábort, ahol a 2. helyezést értem el. Megkérdezték tőlem, hogy nincs-e kedvem továbbfejleszteni magam. Így kerültem el a mogyoródi Hungarokart gokartsulijába, ahol egyéni oktatáson vettem részt. Az oktatóm megkérdezte, hogy nincs-e kedvem indulni az Országos Amatőr Gokart Bajnokság HCK szezonzáró versenyén. Így kerültem be a bajnokságba a HCK versenytői közé. Az idei szezont újoncként kezdtem el. Az én kategóriámban nálam idősebb és tapasztaltabb versenyzők is versenyeznek. Eddig 3 verseny volt. A bajnokságban az eddigi legjobb helyezésem a Hungaroringen megrendezett futam volt itt a 2. helyezést sikerült elérni."

Egy napra Olivér nyilatkozata után 2016. április 16-án megnyerte a Battaring Szuperkupát, amihez ezúton is gratulálok neki! Olivér a gokart sport mellett otthonosan mozog a labdarúgás világában is, ugyanis tehetséges kapusként tartják számon.