Felújított polgármesteri hivatal, önkormányzati ingatlanok, új szövetkezetek – de munkahely és bölcsőde?

Izgalmasan indul a 2017-es év Szihalmon. Az első két hónap testületi ülései határozatokban gazdagok voltak. A tisztelt testület számos döntést hozott meg, ami mélyen érinti a település hétköznapjait. (Persze van, ami nem érinti azokat, mint például az, hogy ismét emelkedik a polgármester fizetése!) Ilyen például a januári testületi ülésről szóló jegyzőkönyv, amiben a polgármester kifejti: az összevont óvoda és bölcsőde törvényileg megszűnik 2017. szeptember 1-vel. Ez elég szomorú hír, tekintve, hogy azért vannak szép számmal aprónépek, akiknek szüksége lenne egy bölcsődére a faluban.

Ez eddig persze tény és való. A törvény leírja: megszűnik. Aztán jön a pikánsabb rész. Bóta József polgármester elmondja: FELMENTÉST KÉRNEK A MINISZTÉRIUMTÓL, HOGY NE KELLJEN LÉTREHOZNI BÖLCSŐDÉT! MÉLTÁNYOSSÁGI OKOKBÓL!

Na, mert hát minek az. Csináljunk helyette egy Mini Bölcsődét, ez a nagy ötlet. Persze elmondja, hogy a Bölcsőde létrehozására szolgáló pályázat már „majdnem nyertes” – ahogy évek óta folyamatosan, mikor valaki rákérdez. Felmerülhet a kérdés: nincs igény egy normális, működőképes bölcsődére a faluban? Nincs rá indok, hogy megoldják az apró gyermekek ellátását a faluban? Szerintem lenne, és végre eredményt is kellene ezzel kapcsolatban felmutatni, nem pedig csak egy senki által nem látott, fantom pályázatra mutogatni, ami már évek óta majdnem nyertes! Főleg akkor, ha már a kampány ígéreteink közt is szerepelt a Bölcsőde ügye…

Persze ugye van más, ami foglalkoztatja a testületet, és főleg a pm-et. Új szociális szövetkezetek! Na, abban van még a nagy biznisz!

Van már egy: a FŰSZERKERT EXTRA. Igaz, annak egyetlen tagja sem szihalmi, sőt, az ügyvezetője éppen Bóta Melinda – de meglepő, valahonnan ismerős ez a vezetéknév! De nem baj, legyen még szociális szövetkezet. Egyből kettő! Hosszas sorokban fejti ki a tisztelt polgármester, hogy miért is kell nekünk az a plusz kettő szoc. szövetkezet. No meg azt is kifejti, hogy abba „megbízható és agilis” emberek kellenek. Felmerül bennem a kérdés: számára mi a megbízható jelentése? Az első szoc. szövetkezetben is voltak ilyen emberek. Aztán ha azok kérdeztek, akkor rájuk ordított a pm, hogy velük nem lehet együtt dolgozni! Tehát akkor a polgármester úr felfogásában a megbízható és agilis ember az nem kérdez, csak aláír. Nem gondolkodik, csak bólogat. Jut eszembe, ha jól tudom, van még egy gyermeke a pm. Úrnak. Így legalább már annak is jut egy szociális szövetkezeti vezető pozíció majd, kicsiny falunkban! Hogy micsoda ütemben áramolnak ide a nagy mezőgazdasági szaktudással és tapasztalattal rendelkező szakemberek… Mi ez, ha nem a Jobban Teljesítő Szihalom?

De az ember ugye csak olvas és olvas, és egyre másra, érdekesebbnél érdekesebb dolgokat fedez fel a jegyzőkönyvben. Például azt, hogy a Hivatalt elhagyja a szociális ügyintéző! A mindenki által biztosan jól ismert úriember – avagy jogtudor, avagy passzus király – már idekerülni is rejtélyes módon került, és most elmenetele is a homályba veszett majdnem. Na de ejtsünk erről pár sort. Megüresedik egy munkahely. És most lehet kapaszkodni: A NEHÉZ ANYAGI HELYZET AZONBAN NEM TESZI LEHETŐVÉ, HOGY VALAKI MÁST VEGYENEK FEL A HELYÉRE! A feladatait inkább szétosztják a hivatal többi dolgozója közt, ezért plusz juttatást senkinek sem biztosítva. Tíz pont a Mardekárnak, ez az igazi híd a munka világába!

Bátorkodom megkérdezni: nehéz anyagi helyzet? Nem veszünk fel még egy dolgozót – a már meglévő helyére? Nem csinálunk normális bölcsődét, csak egy „minit”, és azt is fog húzva? Akkor most, hogy is van az a „Szihalom nagy tartalékokkal és soha nem látott jó anyagi helyzettel rendelkezik” dolog? Mert ezekre nincs pénz a NEHÉZ anyagi helyzet miatt. De mondjuk Kemencés Napokra lesz, gondolom. Hát, hogy a viharba ne lenne! Arra jut 5-6 millió, aminek aztán a felét beletolják a Gaszting Kft-be, ami éppen véletlenül a polgármester cége. (Bár ez most problémás lehet, mert ugye a tisztelt polgármester az Opten és az Igazságügyi Minisztérium információi szerint, 2021-ig el van tiltva a cégvezetéstől. (Ejnye!) Plusz a Hivatali padlócserére is jut! De a gyermekekre és a munkahelyekre, arra nem!

Költői kérdés: mi szolgálja leginkább egy falu fejlődését? A hagyományőrzés és, hogy a hivatal parkettája nem recseg annyira, vagy az, hogy helyben, saját közegben, biztosítva van a jövő nemzedékének egészséges fejlődése egy normális iskola, bölcsőde és óvoda által? (Bár az óvoda nevelőinek létszáma is megcsappant újabban, rejtélyes körülmények között, és több gyereket Mezőkövesdre vagy Egerbe hordanak a szüleik...) Illetve, hogy a településen születnek munkahelyek, van lehetőség helyben elhelyezkedni – és nem a közmunkára gondolok! – és itt dolgozni, élni, boldogulni? Szerintem a választ mindenki pontosan tudja!

Kétfajta település vezetési irányzat vonul fel egymás mellé: a szakmai, célratörő, alulról építkező, helyi (közösségi) igényekre szabott településvezetés. Illetve negatív társa, az önkényuralmi, hóbortokra és egyszemélyes igényekre, vágyakra, vezetőségi anyagi javakra épülő, a múltba visszatáncoló és az egész falut a középkorba beleragasztó, fejet a homokba dugó településvezetés. Negyvenmilliós kérdés: Szihalmon melyik zajlik épp? És meddig fog még?