Figyelem! Monszun várható

Hajnády Kristóf Endre képe
Print Friendly, PDF & Email

Hatalmas esőzés kezdődik néhány órán belül. Az Országos Meteorológiai Szolgálat, már kilenc megyére is citromsárga riasztást adott ki. Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, és Veszprém megyében intenzívebb, akár ismétlődő jellegű záporoknak, néhol zivatarok lehetnek, 25-30 millimétert meghaladó csapadékkal. Napközben az ország nagyobb részén a rövid napos időszakok mellett sok lesz a felhő. Zártabb felhőtakaró a Dunántúl keleti felében, a Duna vonalában valószínű. Ott sokfelé lesz csapadék; délutántól zivatarokkal, amelyeket lokálisan akár felhőszakadás is kísérhet - írja a met.hu.

Az északkeleti szél az Alföldön megélénkül, az északi szél a Nyugat-Dunántúlon pedig megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de a tartósan borult, csapadékos helyeken ennél kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 15 fok közé hűlhet le a levegő.

A frontérzékenyeknek sem kedvez az időjárás: kettős fronthatás várható. Ám ezúttal inkább a melegfrontra érzékenyeknek lesz kellemetlen. Ők fejfájást, migrént álmatlanságot tapasztalhatnak.