Megkéseltek egy fiút az Egerből Füzesabonyba induló vonaton

Korábbi, emberölés kísérlete miatt kiszabott büntetéséből való szabadulása után alig több mint egy hónappal, újra erőszakos bűncselekményt követett el az a 37 éves férfi, aki az egri vasútállomáson késsel – életveszélyes sérüléseket okozva – akarta megszerezni egy fiatalkorú mobiltelefonját – áll a Heves Megyei Főügyészség közleményében. Az egyaránt ittas vádlott és sértett még tavaly június 19-én hajnalban találkozott össze az egri vasútállomáson, a Füzesabonyba induló vonat egyik kocsijában, ahol a sértett már egy négyes boxban ült, amikor vele szemben, hajnali 3 óra körül helyet foglalt a vádlott. A férfi beszélgetést kezdeményezett, melynek során megkérdezte a mobiltelefonján zenét hallgató fiatalt, hogy eladná-e azt neki, mert azzal lepné meg a lányát a születésnapján.

Miután a sértett közölte, hogy a készülék nem eladó, a vádlott – egy köteg pénzt a kezébe véve – választás elé állította őt, mondván, hogy vagy hagyja kifizetni a telefont, vagy azt el fogja tőle venni. Mivel a fiú továbbra sem mutatott készséget az adásvétel iránt, a férfi – immár az ülések között állva – ököllel gyomorszájon vágta, majd magához vette a sértett által az ütés következtében földre ejtett telefont. A bántalmazott fiatalkorú megpróbált védekezni, visszaütött, de ezzel csak tovább ingerelte támadóját, aki a farzsebéből elővett egy rugóskést, és azzal összeszurkálta a fiút a peronon. Az ügyészségi közlemény szerint a szúrások közül kettő – ami a sértett mellkasát érte – életveszélyes volt, mivel megnyitotta a mellüreget.

A történtek után a vádlott leugrott a vonatról, és a telefont is hátrahagyva elmenekült. A fiatalembert kórházba kellett szállítani, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A Heves Megyei Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja. A vele, mint erőszakos többszörös visszaesővel szemben kiszabható halmazati
büntetés maxima 25 év.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására, valamint arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült csaknem négymillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

(egriugyek.hu)