Mezőtárkány-Kerecsend megye IV-es rangadó

A Mezőtárkány csapata március 27-én fogadta a Kerecsend csapatát. A mérkőzés igazi rangadónak ígérkezett, annak ellenére, hogy a két klub a tabellàn nem állt egymáshoz közel. De mindannyian ismerjük a közeli települések közötti egészséges rivalizáció jelensègèt. Ez a meccs erről szólt!

Ugyan a bemelegítés jó hangulatban zajlott mindkét oldalon, de a meccs elején egy szurkolói bekiabálás után az egyik vendég játékos megindult a bekiabáló szurkoló felé. A játékvezető ekkor mèg semilyen szankciót nem alkalmazott a mérkőzés kézbentartása èrdekében. Itt meg kell említeni a kiváló rendezői munkát, hiszen a hazai rendezők egyből reagáltak az esetre és megtettèk a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy a mérkőzés a megszokott módon folytatódhasson. Egyèb rendkívüli esemèny a mérkőzésen nem történt.

A mérkőzés első félideje viszonylag eseménytelenül telt a fentemlítetten kívül. Az első játékrészben enyhe vendég mezőnyfölény alakult ki kaput eltaláló lövési kísérletek hiànyàban.

A második játékrészre a hazaiak más mentalitásban futottak ki, mint az elsőre. Bátrabban kezdtek játszani, mezőnyfölényt alakítottak ki. Sok támadást vezettek, de kaput igen kevés alkalommal találtak. Ezután jött amire senki nem számított a nézőtéren, talán a vendég csapattal utazó kb. 20 vendég szurkoló sem, megszerezte a vezetést a Kerecsend csapata egy kapushibát kihasználva. A 11 számú vendèg játékos Penti Zsolt emelt a kapuba félpályáról. Ezutàn a hazaiak nyomása növekedett, ám egy kontrát követően a vendégek 9-es számú játèkosával szemben követtek el szabálytalansàgot a büntetőterületen belül. A játékvezető büntetőt is ítélt habozás nélkül. A büntetőt Penti Zsolt a vendègek jàtékosa értékesítette, ezzel beállítva a 0-2-es végeredményt. A mérkőzés végén a hazai csapat nagy nyomást gyakorolt a vendég kapura, ám ez eredménytelenül. Hiába ítèlt a jàtekvezető a 81. percben büntetőt a hazaik számára, ezt Pusoma Károly a hazaiak egyik legjobb, legrutinosabb játékosa nem tudta értékesíteni Kökèny Dániel kapus hatalmas bravúrral tudta hàrítani a tizenegyest. Aki kilátogatott a mérkőzésre nem bánta meg.

Penti Zsolt a Kerecsend játékosának nyilatkozata: "A múlt vasárnap Mezőtárkány ellen játszottunk, amely nagyon izgalmas ès szoros mérkőzès volt. De szerencsére sikerült győznie a csapatomnak az èn két gólommal, amely a társaim nélkül nem sikerült volna."

Pusoma Károly a Mezőtárkány játékosának meccs utáni nyilatkozata: "Megnyerhettük volna a meccset, ha nincsenek hiányzóink. Nem mertük felvállalni a játékot egy az egyben, féltünk a pályán. Jövőhéten nyerni kell ennyit tudok mondani."