Stop shop épül Eger belvárosának kapujában

EGER | Az egykori borkombinát vasútállomásnál lévő ingatlanának sorsával többször is foglalkoztunk. A terület ismét a figyelem középpontjába került, hiszen bontás kezdődött ott, ami látszólag félbemaradt.

A megyeszékhely közgyűlésében elhangzó képviselői felvetések nyomán kiderült, hogy a korábbi, egri illetőségű vállalkozótól megvásárolta egy ceglédi cég az ingatlant, és a területen egy üzletközpont létesülhet. Az ügyletben eladóként szereplő korábbi tulajdonos cég vezetője úgy tudta, hogy az új tulajdonos az Aldi üzletlánc magyarországi hálózatát gyarapítja majd a beruházással. Cikkünk megjelenését követően nem sok idővel nagy lendületet vettek a területen folyó munkák, ezek eddig egészen pontosan bontást és a keletkezett törmelék eltakarítását jelentette.

Ám a közelmúltban hirtelen változás történt: a félig széttúrt épületek területén mintha megállt volna az élet.

Ez különösen annak a ténynek az ismeretében kellemetlen, hogy az idegenforgalmi szezon kellős közepénél tartunk, a terület pedig olyan frekventált helyen van, hogy akár vonattal, akár autóbusszal érkező turisták, de az autóval Egerbe érkezők is belefuthatnak a Deák Ferenc utca végén virító romhalmazba. A széttúrt épületek helyét látva egyébként azt is megállapíthatja a helyismerettel rendelkező ember, hogy már nem csak a borkombinátos épületegyüttes tűnik el, hanem az egykori „Herman-nyomda”, a helyi Volán régi központ épülete is eltakaríttatott az útból.

Megkerestük a ceglédi székhelyű beruházó Bau-Trans 2000 Kft. tulajdonos ügyvezetőjét, Nyujtó Jánost, aki érdeklődésünkre elmondta:

Bontás folyik és visszahasznosítás. Természetesen engedély alapján. Stop shop típusú bevásárlóközpont épül majd itt. Jelen pillanatban az engedélyeztetés folyik – fogalmazott a cégvezető, aki szerint jellemző a történtekre, hogy nyolc-tíz éve állt elhagyatottan, elhanyagoltan, szemetesen az ingatlan, most pedig, hogy a cége megvásárolta, elkezdte a bontást, azonnal följelentették.

A „semmiből” lettek naggyá

A Bau-Trans 2000 Kft. 1995-ben alakult családi vállalkozásként. Jelenleg Ceglédbercelen, Cegléden és Nagykőrösön összesen 6 építőanyag-telepükön kaphatnak meg vásárlóik minden klasszikus építőanyagot. 2001 óta működik betonkeverő üzemük. Később – uniós pályázat segítségével – üzem behelyeztek egy teljesen új keverőt is.

Ceglédi csempeszalonjukat 2004-ben nyitották. 2012-ben nyitottak Kecskeméten egy újabbat. 2007-ben ugyanitt egy mezőgazdasági áruházat vásároltak. 2009-ben Cegléden vásároltak egy barkács- és mezőgazdasági áruházat. 2011-ben Cegléden, 2012-ben Kecskeméten nyitottak festékáruházat. Profiljukhoz tartozik még a műkővágás, lapszabászat és műanyag nyílászárók gyártása. Négy évvel ezelőtt csatlakoztak az újHÁZ Centrum csoporthoz.

Fotó: Berán Dániel

Forrás: Heol.hu