Tour de Race Mezőkövesden – Gyorsulás és tuning

Június 11-én, szombaton, Mezőkövesden, a reptéren zajlott a Tour de Race gyorsulási versenysorozat első „epizódja”. A rendezvényre több százan voltak kíváncsiak. És nem csak a gyönyörű autók színes kavalkádjára, hanem a kifutón az egymással erejüket összemérő gyorsulókra is.

A versenysorozatot idén, 2016-ban alapították meg, és a szervezők célja:

Egy olyan rendezvénysorozat szervezése, amely évről évre ismétlődve, a régióban egyedülálló gyorsulási versenyeknek ad lehetőséget, ezáltal egy olyan közösség létrehozása, amely fiataloknak, családosoknak egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújt.

Hozzátették:

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyorsulni vágyók biztonságos körülmények között próbálhatják ki ezt a sportágat, ezzel is elejét véve az utcai versenyzésnek.

A nap folyamán az érdeklődők láthattak majdnem Formula 1-es kategóriába tartozó versenyautókat, és tuningolt járgányokat is a gyári autók mellett. Ezen kívül a résztvevőket a szervezők étel tekintetében helyben sütött csemegékkel, jégkásával, koktélokkal valamint még rengeteg kipróbálható játékkal, látnivalóval várták.

Bár az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, ugyanis egy átmeneti esőzés nehezítette a versenyt, mégis rengetegen voltak kíváncsiak az először megrendezett programra, amelyet a szervezők rendszeressé szeretnének tenni a mezőkövesdi reptéren.

A mezőkövesdi Movei Klub amelett, hogy a rendezvény egyik szervezője volt és segítője volt, verseny zárása után a hivatalos after partyra is várta a résztvevőket, ugyanis a verseny karszalagjával éjfélig ingyenes volt a belépés Mezőkövesd legmenőbb szórakozóhelyére. A klub egyik rezidens DJ-je, Ben Steel, vagyis Zólyomi Benjámin nem csak az este, de napközben a reptéren is szórakoztatta a résztvevőket zenéjével.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy remek kezdeményezést láthattunk a szombati napon, és bízunk benne, hogy a jövőben ismét találkozhatunk a mezőkövesdi reptéren, a Tour de Race következő versenyén.

Fotó: 
Mihály Péter