Ütött a Föld órája!

Hajnády Kristóf Endre képe
Print Friendly, PDF & Email

Ma „üt” a FÖLD ÓRÁJA, WWF Föld Órája 2016.

Egy ausztrál ötlettel és helyi akcióval indult 2007-ben, … mostanra világméretű önkéntes kezdeményezéssé vált. A Föld Órája egy olyan kezdeményezés, amely a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra irányítja rá a figyelmet évről évre. A WWF (World Wide Fund for Nature) által szervezett akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

A Föld Órája mozgalom hagyományos 60-as logója az akció 60 percét szimbolizálja, amivel a környezetvédelem fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Ezt idén kiegészítették egy “+” jellel azzal a céllal, hogy az akció 60 percének letelte után, az év többi napján is gondoljon a környezetére.

Az esemény keretében a világ legtöbb nagyvárosában kialszik a díszvilágítás, 2011-ben például sötétségbe borultak a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és a New York-i Empire State Building.

Magyarországon a kezdeményezést 2008 óta szervezi meg a WWF. Akkor még csak 4 település csatlakozott a mozgalomhoz. Azóta, az elmúlt években sötétségbe borult a kezdeményezés kapcsán többek között a Lánchíd, a Budai Vár, az egri Minaret, a Művészetek Palotája, a kecskeméti Cifra Palota és a siófoki Víztorony is.

A támogatók száma évről évre növekszik, idén már 41 településnél, 135 intézménynél, vállalatnál és 1310 személynél tartunk – legalábbis ma.

Ha Te is bővítenéd ezt a tábort, látogass el a http://www.foldoraja.hu/ oldalra és csatlakozz a kezdeményezéshez!.